I když se neustále apeluje na to, aby lidé měli ve svém jídelníčku dostatek ryb, mnozí je mají jednou za (dlouhý) čas a najdou se i tací, kteří si je dají maximálně na Vánoce. Chcete i vy obohatit svůj jídelníček o ryby, ale zároveň nemáte čas na jejich přípravu? Oblíbeným řešením je tuňák v konzervě.

Proč jíst ryby?

Ryby patří do zdravého jídelníčku. Určitě jste to už také slyšeli. Ptáte se proč? Je to především díky tomu, že obsahují omega-3 mastné kyseliny podporující činnost mozku. Pozitivně působí rovněž na kardiovaskulární systém (nižší riziko srdečních chorob a potíží s krevním oběhem) a mohou mít pozitivní vliv na tvorbu serotinu. Nedostatek této látky souvisí s depresemi a úzkostmi.
Určitě bychom našli rovněž další důvody, proč jíst ryby. Pokud chcete redukovat váhu, potěší vás, že jde o lehce stravitelné maso. Krom uvedených omega-3 mastných kyselin obsahuje hodně bílkovin, jód, vitamín B12, případně další látky dle konkrétního druhu.

Tuňák v konzervě

Mnozí lidé si rádi dají rybu, když jim ji někdo naservíruje, ale sami si ji nepřipraví. Nemáte dostatek nápadů na její přípravu, nebo vám prostě chybí čas? Zkuste tuňáka v konzervě. Jde o jednoduchý způsob příjmu dostatečného množství ryb. Konzervované rybí produkty je navíc možné dlouho a nenáročně skladovat, a pokud si dobře vyberete, získáte maso nejvyšší kvality.
Samozřejmě právě výběr je velmi důležitý. Kvalita konzerv se liší. Oblíbené jsou výrobky Riomare. Společnost si zakládá na kvalitě, ale také na dohledatelnosti původu výrobku i šetrném rybolovu.
Z široké nabídky produktů si rozhodně vyberete. Nemáte fantazii, jak upravit rybu z konzervy, aby vaše stravování nebylo fádní? Podívejte se na recepty s tuňákem na webu Riomare. Najdete na něm zdravé, chutné a jednoduché recepty. Inspirujte se jimi a naučte se i vy ve svém jídelníčku přijímat více ryb.